Het parlement der dingen in de praktijk: Ambassade Noordzee 17 april [Dutch only]

Enige tijd geleden begon dit platform met het lezen van het werk van Bruno Latour. Latour riep in zijn We have never been modern op tot het bouwen van een zogenaamd ‘Parliament of Things’. Een Amsterdamse organisatie is druk bezig met het verwezenlijken van dit idee en op 17 april is het mogelijk daar ook zelf aan bij te dragen door middel van het bijwonen van een openbare sessie over de Noordzee.

“Tussen 15 april en 29 juni vinden er op diverse locaties in Den Haag zittingen plaats waarin gewerkt wordt aan het politieke pleidooi van de Noordzee. Tijdens drie zittingen, op 16, 17 en 26 april, wordt gestart met de oprichting van de ambassade in Stroom. Op 16 april staat deze vraag centraal: ‘Wie zijn de dingen in en rond de Noordzee?
Op 17 april formuleren deelnemers moties en wensen namens het leven in en rond de zee. Op 26 april schetst een delegatie de contouren van het pleidooi namens de Noordzee, waaraan vervolgens verder wordt gewerkt in april en juni 2018. Je bent welkom om deel te nemen (17 april) of om de sessies bij te wonen (16 en 26 april). De sessies zijn van 16:00 tot 19:00 uur. Aanmelden kan via saar@ambassadevandenoordzee.nl.”

Zie: https://theparliamentofthings.org/noordzee/noordzee-agenda/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s